PRIVACY NOTICE

This notice is given to you on behalf of ONE SEED SDN BHD (1103701-V) and all of its companies ("ONE SEED"). This notice is given in line with the Personal Data Protection Act 2010 ("the Act"), to cover any personal data you have provided to ONE SEED or that is subsequently obtained by ONE SEED from time to time ("Personal Data"). Depending on case to case and the Personal Data obtained, the Personal Data ONE SEED has may include your name, phone number, identity card number, race, gender, e-mail address, credit card details, address, and other personal data of yours that may be necessary for the Purpose below.
The Personal Data may be processed by ONE SEED to deliver and perform ONE SEED’s products and services to you, to communicate with you, carry out analytics or performing statistical/market research, promoting products and services, and other purposes related to the business of ONE SEED (collectively, "Purpose"). The Personal Data is obtained when you subscribe for ONE SEED’s products and services, fill up documents/forms, liaise or give it to ONE SEED or ONE SEED’s representatives (in person, over the telephone, or through websites), or as a result of any referrals from a party which has included their verifiable personal contact details.
You are under no obligation to provide the Personal Data to ONE SEED. However, the failure to provide some of the Personal Data may result in the following (which we shall not be held liable for): (i) inability to provide you with the required notices, or products and services requested; (ii) inability for ONE SEED to update you with the latest products and service; (iii) inability to comply with any applicable law, regulation, direction, court order, by laws, guidelines and/or codes applicable to ONE SEED.
ONE SEED does not sell the Personal Data and does not give it to any third party for the third party to use for their own commercial purpose. ONE SEED does however use the Personal Data to send communications on behalf of selected organizations if you have opted to receive such messages. We send the messages directly, so at no time do these organizations get the Personal Data, unless you respond or give it to them yourself. For the Purpose above or to fulfil some legal or regulatory function, ONE SEED may disclose the Personal Data to authorities and regulators, third party service providers that perform part of ONE SEED’s products and services or which act on behalf of ONE SEED, other third party service providers or professional advisers in connection with ONE SEED’s business, or within ONE SEED’s group of companies. The disclosure may be to places outside of Malaysia, but in all such instances, it will be done in compliance with the Act, with the necessary security and confidentiality safeguards.
By subscribing for ONE SEED’s products and services, and/or continuing to deal with ONE SEED, you understand, agree and consent to the contents of this notice, and the processing of your Personal Data by ONE SEED.
Your Personal Data shall be stored either in hard copies in our offices or stored in servers (located in Malaysia or outside Malaysia) and will either be operated by us or our service providers. Any Personal Data supplied by you will be retained by our organisation as long as necessary for the fulfilment of the Purposes stated above or as required to satisfy legal regulatory, accounting requirements or to protect our interests.
You may at any time withdraw your consent, in full or in part, subject to any applicable legal restrictions or contractual conditions. To do this or make inquiries, complaints, request for access to or correction of your Personal Data, or limit the processing of your Personal Data, you can contact or write in to ONE SEED SDN BHD, PDPA Officer, B-3A-7, Block B, Level 3A, Unit 7, Megan Avenue II, No.12, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur (Telephone No.: +603 2161 9032) or email us at pdpa@oneseed.co
ONE SEED may need to modify this notice from time to time as may be needed, for example, to comply with changes in business operations or laws and regulations. ONE SEED will post all changes to this notice. In the event of any inconsistency between the English and the Bahasa Malaysia versions, the English version shall prevail
Thank you.

NOTIS PRIVASI


Notis ini diberikan kepada anda bagi pihak ONE SEED SDN BHD (1103701-V) dan kesemua syarikat yang berkaitan ("ONE SEED"). Notis ini adalah selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"), untuk melindungi semua jenis Data Peribadi yang anda berikan kepada ONE SEED dan/atau yang telah sedia diperolehi oleh ONE SEED dari masa ke semasa ("Data Peribadi"). Data Peribadi yang telah diperolehi dari masa ke semasa mungkin telah termasuk nama anda, nombor telefon, nombor kad pengenalan, bangsa, jantina, alamat e-mel, maklumat kad kredit, alamat, dan data peribadi lain yang mungkin diperlukan untuk Tujuan di bawah.
Data Peribadi anda diproses oleh ONE SEED bertujuan untuk menyampaikan dan melaksanakan produk dan/atau perkhidmatan ONE SEED kepada anda, untuk berkomunikasi dengan anda, menjalankan analisis atau melaksanakan penyelidikan statistik/pasaran, mempromosikan produk dan perkhidmatan, dan tujuan lain yang berkaitan dengan perniagaan dan operasi ONE SEED (secara keseluruhan, "Tujuan"). Data Peribadi diperolehi apabila anda melanggan produk dan/atau perkhidmatan ONE SEED, mengisi dokumen/borang, berhubung atau memberikannya kepada ONE SEED atau wakil ONE SEED (secara peribadi, melalui telefon, atau melalui laman web), atau sebagai hasil daripada apa-apa rujukan daripada sesetengah pihak yang telah menyatakan butir-butir telus maklumat hubungan mereka.
Anda tidak wajib memberi dan/atau memaklumkan Data Peribadi anda kepada ONE SEED. Walaubagaimanapun, kegagalan untuk menyediakan beberapa butir maklumat Data Peribadi boleh menyebabkan perkara yang dinyatakan seperti berikut (dan kami tidak akan bertanggungjawab): (i) ketidakupayaan untuk memberikan anda notis yang diperlukan, atau produk dan/atau perkhidmatan yang diminta; (ii) ketidakupayaan untuk memaklumkan kepada anda produk dan/atau perkhidmatan terkini ONE SEED; (iii) ketidakupayaan untuk mematuhi mana-mana undang-undang, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang, garis panduan dan/atau kod yang berkenaan dengan ONE SEED.
ONE SEED tidak menjual Data Peribadi dan tidak memberikannya kepada mana-mana pihak ketiga untuk tujuan komersial mereka. ONE SEED bagaimanapun menggunakan Data Peribadi untuk berkomunikasi bagi sesetengah organisasi yang terpilih, jika anda telah memilih untuk menerima mesej tersebut. ONE SEED menghantar mesej secara terus kepada anda, maka Data Peribadi anda tidak mungkin diperolehi oleh organisasi-organisasi terbabit, melainkan jika anda memberi maklum balas dan/atau memberikannya kepada mereka sendiri. Bagi Tujuan di atas dan/atau untuk memenuhi beberapa keperluan undang-undang dan/atau peraturan, ONE SEED boleh mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak berkuasa dan/atau pengawal selia yang berkaitan dan/atau berkenaan, penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang melaksanakan sebahagian daripada produk dan/atau perkhidmatan ONE SEED atau yang bertindak bagi pihak ONE SEED, pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang lain atau penasihat profesional yang berkaitan dengan perniagaan ONE SEED, atau kumpulan syarikat ONE SEED. Pendedahan butir-butir yang berkenaan mungkin melibatkan tempat-tempat di luar Malaysia, tetapi ia akan dilakukan selaras dengan Akta yang berkaitan, selain mengambil langkah-langkah keselamatan yang diperlukan berserta perlindungan kerahsiaan dalam melaksanakan perkara tersebut.
Dengan melanggan produk dan/atau perkhidmatan ONE SEED, dan/atau berurusan dengan ONE SEED secara berterusan, anda memahami, bersetuju dengan kandungan notis ini, dan pemprosesan Data Peribadi anda oleh ONE SEED.
Data Peribadi akan disimpan sama ada dalam bentuk cetakan di premis ONE SEED atau disimpan di dalam pelayan (samada di dalam atau di luar Malaysia) dan sama ada akan dikendalikan oleh ONE SEED atau pembekal perkhidmatan ONE SEED. Semua jenis Data Peribadi yang dibekalkan oleh anda akan disimpan oleh ONE SEED selama yang diperlukan untuk memenuhi Tujuan yang dinyatakan di atas dan/atau seperti yang diperlukan untuk memenuhi peraturan, keperluan undang-undang dan/atau untuk melindungi kepentingan ONE SEED.
Pada bila-bila masa anda boleh menarik balik kebenaran anda, sepenuhnya atau sebahagian, tertakluk kepada keperluan undang-undang-undang atau syarat-syarat kontrak. Untuk berbuat demikian atau untuk sebarang pertanyaan, aduan, keperluan akses kepada atau pembetulan terhadap Data Peribadi anda, atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda, anda boleh menghubungi atau menulis kepada ONE SEED SDN BHD, PDPA Officer, B-3A-7, Block B, Level 3A, Unit 7, Megan Avenue II, No.12, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur (Telephone No.: +603 2161 9032) atau emel kami di pdpa@oneseed.co
ONE SEED mungkin perlu mengubahsuai notis ini dari masa ke semasa sebagaimana yang diperlukan, sebagai contoh, untuk mematuhi perubahan dalam operasi perniagaan atau undang-undang dan/atau peraturan-peraturan tertentu. ONE SEED akan mencatat semua perubahan di notis ini. Sekiranya terdapat percanggahan di antara versi Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.
Terima kasih.